EN     BG
 

ИЗБОР НА КУЧЕ
На първо място, не бързайте, кучето не е машина, не се произвежда в серия и веднъж закупено трябва да ни придружава в продължение на няколко години, поради  тези причини е необходимо да има ясна представа за това какво търсите и да бъдете готови да чакате да се намери точно това  което най-добре отразява вашите нужди.

Обучението на куче за трюфели е дълъг и продължителен процес, който отнема много време, повторения и постоянство.Кучето трябва да бъде в състояние да се адаптира към всички видове трюфели във всяка ситуация на околната среда. Също много важно нещо за кучето е да изпълнява апорт като например да изравя и донася трюфела да сяда и да идва когато го викате.

Какво куче да изберем?

Бавно или бързо?

Това определено е един от най-страстните дилеми сред търсачите на трюфели. Идеалното куче трябва да бъде бързо и бавно в същото време,  трябва да има по-широко търсене, проведено при достатъчно брилянтно темпо и да има добро покритие на земята.Но също трябва да бъде в състояние да стесните търсенето си на по-конкретни области.

Мъжко или женско?

Вероятно няма еднозначен отговор, между мъжко и женско е по-добре ... най-доброто.  Мъжкото куче  по-лесно се разсейва от миризми, оставени от други кучета, женското се разгонва два пъти годишно и следва да бъде оставено в дома си за около 25 дни. Следователно и при двата рода има положителни и отрицателни черти.

Каква порода да изберем?

Има много породи кучета които стават за търсене на трюфели.В България най-разпространената порода е Кокер Шпаньол, но също така се използват Бретон шпаньол, Лабрадор, Лагото романьоло, Пойнтер и др.

Обученото  кучето е най-добрият избор за начинаещи, които нямат никакъв опит в обучението.

Нашият опит

Нашата фирма се занимава в продължение на 5 години с професионално обучаване и продажба на кучета за трюфели.Ние практикуваме тази дейност със страст и обич към нашите любимци.

Ако имате някакви въпроси свързани с нашите верни четириноги  приятели кучетата не се колебайте да се свържете с нас!!!

КУЧЕТА ТЪРСАЧИ

Обучението на куче за трюфели е дълъг и продължителен процес, който отнема много време, повторения и постоянство.Кучето трябва да бъде в състояние да се адаптира към всички видове трюфели във всяка ситуация на околната среда. Виж повече...
РЕЦЕПТИ

Трюфели са един от най-добрите подправки. Добре е да се използват пресни, напълно узрели. На Вашето внимание предлагаме интересни рецепти с трюфели. Голяма част от трюфелите можете да закупите от нашия онлайн магазин. Виж повече...