EN     BG
 
СИРЕНЕ ФОНДЮ С ТРЮФЕЛИ

СЪСТАВКИ

ЗА 6 ПОРЦИИ
250гр. Ементал
250гр. сирене Appenzeller
250гр. сирене Grueyère
0.5 скилидка чесън
300мл. шампанско
60гр. черен трюфел
1 ч.л. трюфел пюре
1 с.л. царевично брашно
500гр. черен хляб
пипер


НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Трите вида сирена се настъргват на ситно. Дъното на съда за фондю се натрива с отрязаната страна на чесъна. В съда се наливат 250мл. и се кипват. Намалете огъня и прибавете сирената като разбърквате до пълното им разтопяване.
Рендосайте половината от трюфела на тънки филийки, за гарниране по-късно. Пригответе пюре от трюфели, като разтворите царевично нишесте във вода. Прибавете пюрето във фондюто и разбъркайте.

Точно преди сервиране, нарежете черен хляб на около 4 сантиметрови кубчета. Останалата част от фондюто, подправете с черен пипер и рендосани трюфелите. Сервирайте с хляб отделно.
КУЧЕТА ТЪРСАЧИ

Обучението на куче за трюфели е дълъг и продължителен процес, който отнема много време, повторения и постоянство.Кучето трябва да бъде в състояние да се адаптира към всички видове трюфели във всяка ситуация на околната среда. Виж повече...
РЕЦЕПТИ

Трюфели са един от най-добрите подправки. Добре е да се използват пресни, напълно узрели. На Вашето внимание предлагаме интересни рецепти с трюфели. Голяма част от трюфелите можете да закупите от нашия онлайн магазин. Виж повече...